natuurgebied sint margriete

Omgeving Sint-Margriete, Meetjesland, Oost Vlaanderen

meetjesland knooppuntHet charmante Meetjesland ligt in het noordwesten van Oost-Vlaanderen. Een landelijke regio welke aan de ene kant grenst aan het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en aan de andere kant vind je de steden Gent en Brugge.

Misschien nog niet zo gekend maar absoluut de moeite van het ontdekken waard! Open landschappen, bezaaid met kreken, kastelen en bossen en ook op gastronomisch gebied een pareltje.

Het idyllische landschap leent zich prima om eindeloos te fietsen en te wandelen. In het noorden ligt een prachtig krekengebied, in het zuiden vind je weer meer bossen.

Er is veel openbaar viswater in de omgeving van ons vakantiehuisje, ideaal om een hengeltje uit te gooien en er is een sportcentrum (De Boerenkreek) in de buurt.

TIP:  reisroutes-meetjesland

Er valt in het Meetjesland veel te ontdekken! Zowel te voet, op de fiets, met de motor of auto.

Hier kun je laveren tussen bossen en kreken en  ondertussen genieten van al het natuurschoon.

Plaatsen bezoeken in het Meetjesland: wat is er te zien en doen?

Mogen we je dan als allereerste voorstellen aan Boekhoute? Dit vroegere vissersdorp staat bekend als het ‘vissersdorp zonder haven’ TIP: Bezoekerscentrum / visserijmuseum.

Wil je je kinderen een leuke dag bezorgen? Wat dacht je van een bezoek aan pannenkoekboerderij 't krekeltje / restaurant de Kreeke te Eede (NL), op nog geen 10 minuten van ons vakantiehuisje. De kinderen kunnen er ronddwalen in het Victoria doolhof en er zijn verschillende speeltuinen.

stad Gent

Nog meer tips

Omdat het Meetjesland grenst aan Zeeuws-Vlaanderen is een bezoek aan dat 'landje apart' een absolute aanrader! Een gebied vol contrasten en sfeer. U kunt er genieten van cultuur en traditie in de vaak eeuwenoude stadjes en dorpen. Van het bourgondische Sluis tot de meest zuidelijke badplaats van Nederland; Cadzand-Bad, met zijn moderne jachthaven en prachtige stranden, van het pittoreske Groede tot de vissershaven Breskens en van Retranchement tot IJzendijke, beiden met oude vestingwallen. Vrijwel overal zijn er prachtig aangelegde fietspaden. Ook op culinair gebied zit u hier goed! Kibbeling, mosselen of een lekker stukje vlees uit de streek? Het is er allemaal.

Andere locaties (in de buurt van ons vakantiehuis) om te bezoeken: Bentille, Watervliet, Sint-Jan-in-Eremo, Waterland-Oudeman, de Boerekreek, Fred's Café en De Roste Muis, een café / restaurant met meer dan honderd jaar geschiedenis.

Een stuk verder, maar absoluut het bezoeken waard is het Kasteel van Poeke te Aalter. Uiteraard is ook een citytrip aan de steden Gent of Brugge de moeite waard! Steden met veel historie en prachtige bezienswaardigheden.

Kortom, te veel om op te noemen. Aan u om het te ontdekken tijdens uw verblijf in onze vakantiewoning!